Μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τρισδιάστατης Σχεδίασης και Εκτύπωσης

Στο πλαίσιο του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Τρισδιάστατης Σχεδίασης και Εκτύπωσης που διεξήχθη στις 1-3 Δεκεμβρίου 2023 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2/12/2023 η τελετή βράβευσης των ομάδων μαθητών των σχολείων που συμμετείχαν στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Τρισδιάστατης Σχεδίασης ST3dM 2023, που διοργανώθηκε από το Τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τέλεσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Η ομάδα μαθητών «Sustainable Neighbors» του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων συμμετείχε στο συνέδριο με τηλεδιάσκεψη και παρουσίασε λεπτομερώς το έργο «Αειφόρος γειτονιά» που υλοποίησε κατά το σχολικό έτος 2022-2023 στο πλαίσιο του Διαγωνισμού. Το έργο έλαβε τη διάκριση για την «πολυπαραμετρική ανάλυση της αειφόρου γειτονιάς» στην κατηγορία Λυκείου.

Το έργο «Αειφόρος γειτονιά» περιλάμβανε:

  • Έρευνα για τη βιοκλιματική αρχιτεκτονική κτιρίων, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την εξοικονόμηση ενέργειας και την ανακύκλωση.
  • Δράσεις όπως φωτογράφιση αειφόρων σημείων της πόλης των Τρικάλων και δημιουργία ψηφιακής αφίσας.
  • Σχεδιασμό σε πρόγραμμα τρισδιάστατης σχεδίασης όλων των συστατικών που αποτελούν μέρος μιας αειφόρου γειτονιάς, όπως είναι: κτίριο με βιοκλιματική αρχιτεκτονική, συστήματα σκίασης και έξυπνου φωτισμού, δένδρα αειθαλή και φυλλοβόλα, σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, ανεμογεννήτρια, οριζόντιος υδροστρόβιλος, φωτοβολταϊκό, κάδος κομποστοποίησης και κάδοι ανακύκλωσης.

Στην ομάδα συμμετείχαν οι μαθητές Ευάγγελος Σβάνας, Μαρία Τσέλιου, Γεώργιος Τζουρτζιώτης, Νικόλαος Ζαμπακίκας, Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος, Εγκντιόλ Σένκα, Δημήτριος Ομπάντα, Φαμπιάνο Πόπα και Χρήστος Πουλιανίτης του Τομέα Πληροφορικής του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων υπό την εποπτεία των καθηγητών τους κ. Γεωργίου Γίδα και Ευάγγελου Μαντζάνα.

Translate »