Το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων στην εκδήλωση “Ψηφιακός Μετασχηματισμός: Σχεδιάζοντας την πόλη του μέλλοντος”

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14/03/2024 ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο “Ψηφιακός Μετασχηματισμός: Σχεδιάζοντας την πόλη του μέλλοντος”, στο αμφιθέατρο του GiSeMi HUB Κόμβος Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας, η οποία διοργανώθηκε από τα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά», την e-trikala ΑΕ, τον Δήμο Τρικκαίων, το Europe Direct Θεσσαλίας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Τρικάλων.

Στην εκδήλωση μίλησαν οι εισηγητές: Δρ. Αβδελίδης Κωνσταντίνος (Ειδικός Συνεργάτης Δημάρχου Τρικκαίων), Δρ. Αλέξανδρος Καπανιάρης (Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων), Απόστολος Γούλας και Κωνσταντίνος Κατσιάκος (συνεργάτες του Europe Direct Θεσσαλίας).

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στους μαθητές και μαθήτριες των συμμετεχόντων σχολείων, οι οποίοι παρουσίασαν την “Εφημερίδα του μέλλοντος”, όπου αποτύπωσαν τις ιδέες τους για το πώς φαντάζονται την πόλη τους 20 χρόνια μετά.

Το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων συμμετείχε με πολυμελή ομάδα μαθητών και μαθητριών, από τους οποίους οι μαθητές: Ορέστης-Σωτήριος Τσιόλας, Δημήτρης Ομπάντα, Κωνσταντίνος Ζιντζόβας, Κωνσταντίνος Πιπέρης, Γεώργιος Ρούμπος και οι μαθήτριες: Αθανασία Ρακοβίτη και Μαρία Τσέλιου παρουσίασαν καινοτόμες ιδέες, όπως:

  • Σύστημα 24/7 αγορών
  • Παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος με “καθαρό” τρόπο
  • Χρήση “αυτο-διορθούμενων” υλικών
  • Χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης
Translate »