ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΖΩΙΑΣ

Στα πλαίσια της καθιέρωσης της 4ης Απριλίου ως Πανελλήνιας ημέρας φιλοζωίας, το 1ο ΕΠΑ.Λ Τρικάλων προσκάλεσε τον κ. Κρικέλη Αναστάσιο, ειδικό εκπαιδευτή σκύλων θεραπείας και γονέα μαθητή της Α’ τάξης , ο οποίος αποδεχόμενος με μεγάλη προθυμία την πρόσκληση επισκέφτηκε το σχολείο μας και πραγματοποίησε μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία-επίδειξη με κύριους άξονες:

  • Κίνδυνοι από την αγελαία συμπεριφορά αδέσποτων σκύλων και χρήσιμες οδηγίες προφύλαξης από ενδεχόμενη επίθεση
  • Προβληματισμοί για τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης αδέσποτων που παρουσίασαν επιθετική συμπεριφορά σε ανθρώπους
  • Κριτήρια επιλογής ράτσας , διαδικασία εκπαίδευσης σκύλων θεραπείας και θετικά αποτελέσματα σε Α.Μ.Ε.Α
  • Επίδειξη της θετικής επίδρασης που έχουν οι σκύλοι θεραπείας σε Α.Μ.Ε.Α με ζωντανή παρουσία της Πούμα, ενός αξιαγάπητου Λαμπραντόρ, και μαρτυρίες ατόμων που συναναστρέφονται με το συγκεκριμένο σκυλί θεραπείας , το οποίο προκάλεσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τη στοργή των μαθητών.

Παράλληλα το σχολείο μας υποδέχτηκε τον κ. Όκκα Κων/νο, εντεταλμένο κτηνίατρο του Δήμου Τρικκαίων, και την κ. Παπαδούλη Αικατερίνη, προϊσταμένη του τμήματος αγροτικής ανάπτυξης και αρμόδια για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, οι οποίοι έκαναν μία αναλυτική παρουσίαση  για το θέμα των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων. Ενημέρωσαν τους μαθητές για τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς ( ηλεκτρονική σήμανση, μέριμνα για τη διατροφή, τη στείρωση, την περισυλλογή των ακαθαρσιών από δημόσιους χώρους και τη φροντίδα για καθημερινή άσκηση) καθώς και για τα δικαιώματα των ζώων αναφέροντας τις 5 διεθνώς αναγνωρισμένες ελευθερίες τους. Επίσης, οι μαθητές πληροφορήθηκαν για το δημοτικό κτηνιατρείο , τις υπηρεσίες που αυτό παρέχει καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο οι δημότες μπορούν να απευθύνονται στον Δήμο για όποιο θέμα αφορά τα ζώα.

Ευχαριστούμε πολύ τους προσκεκλημένους που ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμα του σχολείου μας και ελπίζουμε αυτή η δράση να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση και την ανάπτυξη της φιλοζωίας στα πλαίσια της γενικότερης καλλιέργειας της ευαισθησίας και της ενσυναίσθησης για κάθε ζωντανό ον.

Η Διευθύντρια

Θωμαΐδα Πέτα

&

ο Σύλλογος Διδασκόντων

του 1ου ΕΠΑ.Λ Τρικάλων

 

Translate »