Το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων στην ΜΑΔΕΡΑ της Πορτογαλίας

Το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων συμμετείχε στην 2η διακρατική συνάντηση του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Career Orientation in Schools – Curricula Project» που πραγματοποιήθηκε στη Μαδέρα της Πορτογαλίας, ένα νησί στη μέση του Ατλαντικού Ωκεανού από τις 6-12 Μαρτίου 2022.

Το πρόγραμμα Erasmus+ έχει σαν στόχο να προετοιμάσει καλύτερα τους νέους για τη μελλοντική αγορά εργασίας και να τους διδάξει βασικές δεξιότητες έτσι ώστε  να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι και να έχουν περισσότερες ευκαιρίες να βρουν δουλειά.

Κατά την διάρκεια της παραμονής τους εκεί, οι μαθητές πήραν μέρος σε διάφορα εργαστήρια και σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες με τους υπόλοιπους μαθητές από 5 σχολεία της Ευρώπης, που οργάνωσε το σχολείο της Μαδέρα «ESCOLA BÁSICA E SECUNDÁRIA/PE DA CALHETA», ενώ οι καθηγητές είχαν την δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις και να κάνουν συγκρίσεις πάνω στα εκπαιδευτικά συστήματα των συμμετεχόντων σχολείων, ειδικά στον τομέα του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Τα σχολεία που συμμετέχουν στην σύμπραξη αυτή είναι τα Lloyd Gymnasium from Bremerhaven (ΓΕΡΜΑΝΙΑ), IIS Francesco Orioli (ΙΤΑΛΙΑ), Escola Básica e Secundária Com P/E da Calheta (ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ), Bornova Anadolu Lisesi (ΤΟΥΡΚΙΑ) και το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων.

Οι μαθητές που πήραν μέρος ήταν οι Μάριος Μπέγκα, Δημήτριος Μαραγκός, Άγγελος Γκίκας, Θωμάς Πρεβέντης, Αθανάσιος Τσιαντούλας με συνοδούς καθηγητές την κα. Ευαγγελία Μανίκα και τον κ. Νικόλαο Ντόγκα.

Translate »