A- A A+

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΤΟΥ 1ου ΕΠΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Α’ ΤΑΞΗ

Β’ ΤΑΞΗ

Γ’ ΤΑΞΗ

-

-

Δευτέρα

Τρίτη

Τετάρτη

Πέμπτη

Παρασκευή

11 Μαΐου

12 Μαΐου

13 Μαΐου

14 Μαΐου

15 Μαΐου

Τρίτη

Πέμπτη

19 Μαΐου

21 Μαΐου

Δευτέρα

Τετάρτη

Παρασκευή

18 Μαΐου

20 Μαΐου

22 Μαΐου

Δευτέρα

Τετάρτη

Παρασκευή

18 Μαΐου

20 Μαΐου

22 Μαΐου

Δευτέρα

Τετάρτη

Παρασκευή

25 Μαΐου

27 Μαΐου

29 Μαΐου

Τρίτη

Πέμπτη

26 Μαΐου

28 Μαΐου

Τρίτη

Πέμπτη

26 Μαΐου

28 Μαΐου

Τρίτη

Πέμπτη

2 Ιουνίου

4 Ιουνίου

Δευτέρα

Τετάρτη

Παρασκευή

1 Ιουνίου

3 Ιουνίου

5 Ιουνίου

Δευτέρα

Τετάρτη

Παρασκευή

1 Ιουνίου

3 Ιουνίου

5 Ιουνίου

Δευτέρα

Τετάρτη

Παρασκευή

8 Ιουνίου

10 Ιουνίου

12 Ιουνίου

Τρίτη

Πέμπτη

9 Ιουνίου

11 Ιουνίου

Τρίτη

Πέμπτη

9 Ιουνίου

11 Ιουνίου

 

Το ημερήσιο πρόγραμμα είναι αναρτημένο στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου.

 

 

Οι τελευταίες εξελίξεις τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο μας έχουν αναγκάσει να υιοθετήσουμε ένα νέο τρόπο ζωής, στον οποίο επικρατούν οι λέξεις πανδημία, καραντίνα, κοινωνική απομόνωση. Λέξεις με βαθύτερο νόημα η κάθε μία, οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουν έντονες συναισθηματικές αντιδράσεις. Είναι αναμενόμενο την περίοδο αυτή να αναδυθούν στον καθένα μας  συναισθήματα όπως ο φόβος, η αγωνία, το άγχος αλλά και ερωτήματα σχετικά με το πώς θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την κρίση που βιώνουμε.

Το πρώτο σημαντικό στάδιο είναι να αναγνωρίσουμε όλα αυτά που βιώνουμε και έπειτα να σκεφτούμε εποικοδομητικούς τρόπους για την υιοθέτηση συμπεριφορών που μας βοηθούν να μειώσουμε την ένταση αυτών των αρνητικών συναισθημάτων. Το κάθε άτομο χρειάζεται να ανταπεξέλθει σε πολλούς και διαφορετικούς ρόλους ταυτόχρονα. Πόσο εύκολο είναι άραγε για ένα γονέα να διαχειριστεί την περίοδο της κρίσης, με το κυριότερο ερώτημα να είναι το ακόλουθο: Πώς ένας γονέας νιώθει αποτελεσματικός ως προς το γονεϊκό του ρόλο στην περίοδο COVID -19;

Η καθημερινότητα των γονέων έχει αλλάξει ριζικά καθώς έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν τις τρέχουσες προκλήσεις και να στηρίξουν τα παιδιά τους στην υιοθέτηση μίας νέας ρουτίνας. Στη μεταβατική αυτή περίοδο που διανύουμε είναι σημαντικό να αναγνωριστούν τα ακόλουθα:

 • Ο κάθε γονέας χρειάζεται να αναγνωρίζει τις προσωπικές του ανάγκες, να φροντίσει τον εαυτό του, έτσι ώστε να αποκτήσει όλα εκείνα τα εφόδια που θα ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα του ρόλου του. Με αυτό τον τρόπο θα αποτελέσει άγκυρα για το παιδί του.
 • Είναι σημαντικό να διαπιστώσουμε ότι βιώνουμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση και χρειάζεται χρόνο για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν υπάρχει παντοδύναμος γονέας, αλλά γονέας που δίνει χρόνο, διερευνά αξιολογεί, δοκιμάζει και έτσι λαμβάνει μία απόφαση.
 • Λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες ανάγκες τις καθημερινότητας μπορείτε να δημιουργήσετε μία νέα ρουτίνα. Οργανώστε τις ώρες που θα πρέπει να εργαστείτε εξ αποστάσεως, θα φάτε όλοι μαζί, θα απασχοληθεί καθένας μόνος του για κάποιο διάστημα και θα μοιραστείτε δραστηριότητες που σας ευχαριστούν.
 • Διατηρείστε την επαφή με τους δικούς σας ανθρώπους, αναζητείστε και δεχτείτε βοήθεια όταν την χρειάζεστε μέσω τηλεφώνου ή άλλων μέσων επικοινωνίας. Το τελευταίο διάστημα ένας όρος που είναι συνυφασμένος με την καθημερινότητα μας είναι η κοινωνική απόσταση, η οποία έχει ληφθεί ως μέτρο προστασίας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Χρειάζεται να γίνει αντιληπτό ότι δεν επιδιώκεται η συναισθηματική απομόνωση. Ο άνθρωπος είναι από τη φύση του κοινωνικός. Έχει την ανάγκη να διατηρήσει τους δεσμούς, τους ανθρώπινους δεσμούς, να επικοινωνήσει, να μοιραστεί τα συναισθήματα που βιώνει με τους σημαντικούς για εκείνον ανθρώπους. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα μέσα επικοινωνίας και με τον τρόπο αυτό να δηλώσουμε την παρουσία μας στα σημαντικά πρόσωπα  για εμάς και έτσι να εξασφαλίσουμε και τη διατήρηση της επαφής με τον εαυτό μας.
 • Αν κρίνετε πως χρειάζεστε μία περαιτέρω υποστήριξη, μπορείτε να αξιοποιήσετε τις τηλεφωνικές γραμμές υποστήριξης τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε εθνικό.

Τηλεφωνικές γραμμές υποστήριξης για τον Κορωνοϊό

Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Νομού Τρικάλων: 24310 73385 -70626, Δευτέρα με Παρασκευή, 10.00 έως 14.00

Μαζί για το Παιδί: Τηλεφωνική Γραμμή Βοήθειας: 11525

Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων: 210-69.13.500 ή μήνυμα στο: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης για τον Κορονoϊό, ΕΚΠΑ, 210 7297 957

1ο ΕΠΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: στείλτε mail στο   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
                                                            
                                                                      Ψυχολόγος 1ου  ΕΠΑΛ Τρικάλων
                                                                         Κωνσταντίνα Μπαλατσούκα

Ενδεικτικές Πηγές

Omer, H & Omer, R, 2020. Effective parenting in times of Corona

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Ψυχολόγίας, Εργαστήριο Σχολικής Ψυχολογίας. Ανακτήθηκε από https://eody.gov.gr, https://www.civilprotection.gr/el/koronoios-covid-19-hrisimes-odigies

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2020). Συχνές Ερωτήσεις σχετικά με το Νέο Κορωνοϊό COVID-19: https://www.uoa.gr/anakoinoseis_kai_ekdiloseis/proboli_anakoinosis/sychnes_erotiseis_schetika_me_to_neo_koronoio_covid_19/

 

 

 

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2020

Δελτίο Τύπου

Υποβολή Αίτησης–Δήλωσης για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2020.

Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2020 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση (Α-Δ) υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.

Η προθεσμία για φέτος ορίζεται από την Δευτέρα 30 Μαρτίου ως και την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ). Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία πρέπει να τηρηθεί από όλους τους υποψηφίους.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

Λόγω των έκτακτων συνθηκών, φέτος διαφοροποιείται η υποβολή της Αίτησης-Δήλωσης (Α-Δ) και η διαδικασία θα γίνει ηλεκτρονικά, εξ αποστάσεως και με απλά βήματα. Η Αίτηση – Δήλωση αποστέλλεται με mail από τους υποψηφίους στο Λύκειό τους και καταχωρίζεται ηλεκτρονικά στα Λύκεια.

Αρχικά ο υποψήφιος θα βρει στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ή στην ιστοσελίδα του Λυκείου του, το ανάλογο υπόδειγμα της Α-Δ, το κατεβάζει και αποθηκεύει το αρχείο της Αίτησης – Δήλωσης στον υπολογιστή του. Στη συνέχεια το συμπληρώνει (μόνο τα γκρι στοιχεία) με όποιο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου διαθέτει. Τέλος το αποστέλλει συμπληρωμένο ηλεκτρονικά (με email) για ηλεκτρονική καταχώριση, μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία (30 Μαρτίου ως 9 Απριλίου 2020) στο Λύκειο που φοιτά, αν πρόκειται για μαθητή. Αν πρόκειται για απόφοιτο, τότε η Α-Δ αποστέλλεται στο Λύκειο από το οποίο αποφοίτησε ή στο πλησιέστερο στην κατοικία του Λύκειο. Σε όποιο Λύκειο αποσταλεί και καταχωριστεί η Α-Δ του αποφοίτου, σε αυτό το Λύκειο ή στο αντίστοιχο εξεταστικό κέντρο θα εξεταστεί ο απόφοιτος.

Σε περίπτωση που κάποιος υποψήφιος θελήσει εντός του διαστήματος υποβολής της Α-Δ, να τροποποιήσει την Α-Δ που υπέβαλε, τότε θα πρέπει να στείλει νέα Α-Δ με την ένδειξη «ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ» με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ζητώντας την τροποποίηση της προηγούμενης. Σε επόμενο στάδιο και με νεότερες οδηγίες, ο/η υποψήφιος/α θα ελέγξει την ορθότητα των στοιχείων και ότι αυτά πράγματι ανταποκρίνονται στις επιθυμίες του, θα υπογράψει και θα παραλάβει ένα αντίγραφο της Α-Δ, το οποίο και θα φυλάξει μέχρι το τέλος των εξετάσεων.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, αναρτώνται τα κατά περίπτωση υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης και οι σχετικές εγκύκλιοι που περιγράφουν πλήρως τη διαδικασία και τα αναλυτικά δικαιολογητικά για κάθε κατηγορία υποψηφίου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, μαθητής ή απόφοιτος). Επίσης, αποστέλλονται ήδη στα Λύκεια οι σχετικές εγκύκλιοι με τα αντίστοιχα υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι ως άνω μαθητές και απόφοιτοι (υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά, πρέπει ως τις 9 Απριλίου να υποβάλουν-αποστείλουν με mail στο Λύκειό τους και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

 1. ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ

2. ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ

3. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ 2020

 

Χρήσιμες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας https://www.minedu.gov.gr/exetaseis-2/to-thema-exetaseis

ΠΡΟΣΟΧΗ

Στείλτε συμπληρωμένη την αίτηση στο  mail του 1ου ΕΠΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ  1epal-trikal@sch.gr

 

 

 

Ο γρήγορος και απαιτητικός ρυθμός της καθημερινότητάς μας ίσως μας είχε οδηγήσει στην αποσύνδεση με τον παρελθόν μας και σε ένα συνεχές τρέξιμο για το μέλλον. Όμως, οι τρέχουσες συνθήκες και περιστάσεις απαιτούν από όλους να δώσουμε νόημα και φωνή στο εδώ και τώρα. Και το εδώ και τώρα χαρακτηρίζεται από μία πρωτόγνωρη και άγνωστη κατάσταση για τον καθένα μας, η οποία ακούει στο όνομα κορονοϊός (COVID – 19). Έτσι λοιπόν, χρειάζεται να προσαρμοστούμε στη νέα αυτή πραγματικότητα, δημιουργώντας μία καινούρια ρουτίνα και ταυτόχρονα εξασφαλίζοντας την ψυχολογική – συναισθηματική ασφάλεια ως άτομα, ως γονείς, ως εκπαιδευτικοί αλλά και ως μαθητές. Αποτελεί πρόκληση αλλά και ανάγκη. Για το λόγο αυτό, θεωρήσαμε σημαντικό να υπάρχει ένα δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ της σχολικής κοινότητας του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων (εκπαιδευτικών, γονέων, μαθητών) και να συνεχίσουμε την επικοινωνία μας με όλα τα μέσα που μπορούμε να αξιοποιήσουμε, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα.

Χρήσιμες πληροφορίες  - πρακτικές για την καλύτερη προσαρμογή στη νέα κατάσταση

Οικογένεια

 • Μία καλή ιδέα είναι να συγκαλέσουμε ένα οικογενειακό συμβούλιο (όλα τα μέλη της οικογένειας συγκεντρώνονται), στο οποίο να αναδυθεί η σοβαρότητα της κατάστασης αλλά και να ακουστούν τα συναισθήματα των μελών της οικογένειας, των γονέων και των παιδιών ή εφήβων. Τα συναισθήματα αυτά πιθανόν να είναι αρνητικά όπως: φόβος, αγωνία για το άγνωστο, άγχος, αίσθημα απομόνωσης. Όμως, είναι σημαντικό να ακουστούν! Η διαδικασία αυτή θα βοηθήσει στην αποδοχή αυτών των δυσάρεστων συναισθημάτων και ταυτόχρονα το κάθε μέλος της οικογένειας θα καταλάβει πως αυτά τα συναισθήματα είναι αναμενόμενα, αφού διανύουμε μία περίοδο κρίσης. Είναι σημαντικό να δημιουργηθεί ένα κλίμα κατανόησης και αποδοχής.
 • Οι γονείς διαδραματίζουν ένα καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση της κατάστασης. Η ίδια τους η στάση αποτελεί παράδειγμα για τη συμπεριφορά που θα υιοθετήσουν τόσο τα παιδιά όσο και οι έφηβοι. Έτσι λοιπόν, τηρούμε τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα που έχει λάβει η πολιτεία και μένουμε στο σπίτι, εκτός των ανθρώπων οι οποίοι συνεχίζουν να εργάζονται και να μας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Εκπαιδευτικοί

Ο ρόλος σας είναι πολύπλοκος και τώρα καλείστε να ανταπεξέλθετε σε μία νέα σχολική καθημερινότητα, εκμεταλλευόμενοι την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Απαιτείται να εφοδιαστείτε με υπομονή, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

Προτεινόμενες Ενέργειες

 • Για να μπορέσετε να ανταπεξέλθετε χρειάζεται να γεμίσετε τις δικές σας μπαταρίες. Είναι σημαντκό να εκφράσετε και εσείς τα συναισθήματά σας για τη νέα αυτή κατάσταση. Ένας προτεινόμενος τρόπος είναι να τα αποτυπώσετε γραπτά ή μπορείτε να γράψετε ένα γράμμα το οποίο απευθύνεται στους μαθητές σας για να περιγράψετε την κατάσταση από τη δική σας οπτική. Το γραπτό παραμένει σε εσάς απλά είναι ένας τρόπος συναισθηματικής αποφόρτωσης.
 • Μαθήματα εξ αποστάσεως: Είναι κατανοητό πως πρόκειται για μία νέα διαδικασία, στην οποία ο καθένας χρειάζεται διαφορετικό χρόνο να προσαρμοστεί. Είναι αποδεκτό. Είναι σημαντικό να αποφύγουμε αισθήματα άγχους αλλά να το εκλάβουμε ως μία νέα πρόκληση, η οποία θα μας δώσει τη δυνατότητα να αποκτήσουμε και να βελτιώσουμε νέες δεξιότητες.

Χρήσιμες πληροφορίες για όλους μας

Χρησιμοποιούμε με προσοχή την πληροφόρηση από το διαδίκτυο

Ας αποφύγουμε τη συνεχή έκθεση στα Μ.Μ.Ε, φροντίζουμε να ενημερωνόμαστε από έγκυρες και αξιόπιστες πηγές. Ενδεικτικά: https://eody.gov.gr, https://www.civilprotection.gr/el/koronoios-covid-19-hrisimes-odigies

Οι συχνές ή υπερβολικές συζητήσεις σχετικά με τον κορονοϊό (COVID – 19) δεν βοηθούν ούτε εμάς τους ίδιους ούτε τα παιδιά και τους εφηβούς στην καλύτερη προσαρμογή. Είναι ωφέλιμη η αποφυγή απόδοσης ευθυνών και κατηγοριών σε πρόσωπα και φορείς.

Μπαλατσούκα Κωνσταντίνα, MSc
Ψυχολόγος 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων

Ενδεικτικές Πηγές

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (2020). Κορωνοϊός Covid 19 – Χρήσιμες Οδηγίες. Ανακτήθηκε από https://eody.gov.gr, https://www.civilprotection.gr/el/koronoios-covid-19-hrisimes-odigies

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Ψυχολoγίας, Εργαστήριο Σχολικής Ψυχολογίας. Ανακτήθηκε από https://eody.gov.gr, https://www.civilprotection.gr/el/koronoios-covid-19-hrisimes-odigies.

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2020). Συχνές Ερωτήσεις σχετικά με το Νέο Κορωνοϊό COVID-19: https://www.uoa.gr/anakoinoseis_kai_ekdiloseis/proboli_anakoinosis/sychnes_erotiseis_schetika_me_to_neo_koronoio_covid_19/

 

 

 

Σας γνωρίζουμε ότι σύντομα θα ξεκινήσει για όλους τους μαθητές η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί, είναι απαραίτητο οι γονείς των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων να μας αποστείλουν στο email του σχολείου This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. τα παρακάτω στοιχεία:

 1. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΜΑΘΗΤΗ
 2. ΤΑΞΗ & ΤΜΗΜΑ
 3. Email ΜΑΘΗΤΗ και
 4. Αν υπάρχει στο σπίτι ιντερνέτ, υπολογιστής ή τάμπλετ, κάμερα και μικρόφωνο

Επίσης, θέλουμε να ενημερώσουμε τους μαθητές της Γ’ τάξης ότι έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα η εξ αποστάσεως εκπαίδευση των πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων και όσοι δεν έχουν ακόμη συνδεθεί, να επικοινωνήσουν με το σχολείο από 9:00 έως 12:00 κάθε ημέρα στο τηλέφωνο 24310 28977 ή στο mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Τα σχολεία μπορεί να είναι κλειστά, αλλά οι καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων είναι διαθέσιμοι για να βοηθήσουν τους μαθητές τους και το Δημόσιο Εκπαιδευτικό Σύστημα.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ.
ΒΟΗΘΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΑΪΟΥ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣ !!!

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ Κ. ΝΤΟΓΚΑΣ


 

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων, όπως και όλα τα σχολεία της Ελλάδας, θα παραμείνουν κλειστά για 14 ημέρες για να προφυλαχθούν οι μαθητές και για να μην υπάρξει διασπορά και μετάδοση του κοροναϊού.

Όσο τα σχολεία θα είναι κλειστά, τα παιδιά σας θα πρέπει να προφυλαχθούν και να μην πηγαίνουν σε φροντιστήρια, αθλητικούς χώρους, καφετέριες και άλλους χώρους όπου έρχονται σε επαφή με πολλούς ανθρώπους. Με αυτό τον τρόπο δεν προφυλάσσουν μόνο τον εαυτό τους, αλλά και εσάς και όλους όσους ζουν στον ίδιο χώρο μαζί σας, όπως τους παππούδες και τις γιαγιάδες αλλά και άλλα άτομα που είναι ευαίσθητα σε ασθένειες.

Θα πρέπει, όχι μόνο αυτό το διάστημα, αλλά και πάντα να τηρούν τους κανόνες υγιεινής, να πλένουν συχνά τα χέρια τους, να μην τα βάζουν στο στόμα ή τα μάτια και αν βήχουν ή φταρνίζονται να το κάνουν βάζοντας ένα χαρτομάντιλο ή το εσωτερικό μέρος του αγκώνα μπροστά στο στόμα τους. Αν παρουσιάσουν κάποιο από τα συμπτώματα όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο να μην πάνε άμεσα στο νοσοκομείο αλλά να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 1135 για να πάρουν οδηγίες.

ΜΟΝΟ όταν όλοι μας αποφύγουμε την παρουσία μας σε πολυσύχναστους χώρους, ΜΟΝΟ όταν όλοι μας εφαρμόσουμε τους βασικούς κανόνες υγιεινής και ΜΟΝΟ όταν όλοι μας ακούσουμε τις συμβουλές των ειδικών, τότε μόνο θα ξεπεράσουμε αυτή την δύσκολη κατάσταση που βρισκόμαστε με την εμφάνιση αυτής της νέας ασθένειας.

Δεν χρειάζεται πανικός αλλά να επιδείξουμε όλοι ατομική ευθύνη έτσι ώστε να μειωθεί η διασπορά της νόσου.

Το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων θα σας ενημερώνει για κάθε εξέλιξη σχετική με την λειτουργία του σχολείου. Όσο το σχολείο θα είναι κλειστό, θα μπορείτε να επικοινωνείτε στο email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ο Διευθυντής
ΝΙΚΟΛΑΟΣ Κ. ΝΤΟΓΚΑΣ

 

 

Μπορεί ο κοροναϊός να σταμάτησε τις μετακινήσεις των σχολείων στο εξωτερικό, δεν μπόρεσε όμως να σταματήσει τις διεθνείς συνεργασίες του 1ου ΕΠΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ σε διάφορα προγράμματα.

Αυτή τη φορά, όπως άλλωστε το είχαμε υποσχεθεί, το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων εκτύπωσε το κόμικ που έκαναν ο μαθητές Αποστόλης και Γιώργος Αναγνώστου «Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΠΟΙΗΤΗΣ», του Μίλτου Σαχτούρη και στα Ουκρανικά «Солдат-поет».

Η μετάφραση έγινε από την κ. Ιουλία Κιόρ, καθηγήτρια και την κ. Λιάνα Νταντιάνη, μεταπτυχιακή φοιτήτρια, στο πλαίσιο του μαθήματος "Ελληνική Λογοτεχνία - Ποίηση"  της Έδρας Ελληνικής Φιλολογίας και Μετάφρασης του Κρατικού Πανεπιστημίου Μαριούπολης με διδάσκουσα την καθηγήτρια κ. Εβελίνα Ριάμτσενκο και τους Έλληνες φιλολόγους κ. Έφη Μακρή και κ. Αργύρη Νίκα.

Διαβάστε την ελληνική έκδοση εδώ:

Διαβάστε την ουκρανική έκδοση εδώ:

 

 

 

View the embedded image gallery online at:
http://1epal-trikal.tri.sch.gr/index.php/en/#sigFreeIdb0649d0bd8

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020 πραγματοποιήθηκε στο 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων ημερίδα-ενημέρωση με θέμα τις Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενες Λοιμώξεις και την Αντισύλληψη, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών του σχολείου.

Η πρόληψη πάντα είναι καλύτερη !!!

Αυτό ήταν και το κύριο μήνυμα της ενημέρωσης της εκδήλωσης. Οι μαθητές του σχολείου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν ολόπλευρα για αυτό το σημαντικό ζήτημα. Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με κλιμάκιο του Γραφείου Λοιμώξεων του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, αποτελούμενο από τις νοσηλεύτριες κ.κ. Καταφυγιώτη Βασιλική και Κατσή Χριστίνα, που με ένα εξαιρετικό τρόπο παρουσίασαν στους μαθητές της Α’ τάξης του σχολείου μας τους τρόπους μετάδοσης των Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Λοιμώξεων αλλά και τους τρόπους πρόληψης και προστασίας, καλύπτοντας ένα σημαντικό κενό πληροφόρησης και απαντώντας στις απορίες και ερωτήσεις των μαθητών.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων ευχαριστούν θερμά τις κυρίες Καταφυγιώτη Βασιλική και Κατσή Χριστίνα του Γραφείου Λοιμώξεων του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων για την συμμετοχή τους σε αυτή την ημερίδα ενημέρωσης των μαθητών.

 

 

View the embedded image gallery online at:
http://1epal-trikal.tri.sch.gr/index.php/en/#sigFreeIdefd70b7b17

1η επιμορφωτική συνάντηση καθηγητών του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων με θέμα τον θεσμό του «Συμβούλου Καθηγητή».

Η αλλαγή ξεκινά πρώτα από εμάς τους ίδιους, για αυτό το λόγο δημιουργήθηκε η ομάδα καθηγητών με κύριο σκοπό την ανάπτυξη ενός υποστηρικτικού κλίματος.

Ο θεσμός του Συμβούλου-Καθηγητή αποτελεί μια διαδικασία προσωπικής ανάπτυξης και συνεργασίας για την απόκτηση ενός νοήματος που επιθυμούμε να μεταλαμπαδεύσουμε στους μαθητές μας. Το ταξίδι μας μόλις άρχισε με την βοήθεια της εξαιρετικής ψυχολόγου του σχολείου μας κας Κωνσταντίνας Μπαλατσούκα !!!